Nu is er weer een of andere blinde cowboy die een game ontwikkeld heeft waarbij fatbikers tegen elkaar kunnen racen in het verkeer. En dat terwijl die stille elektrieke bromfietsers dagelijks nogal wat slachtoffers maken. De bedenker van het spel heeft laten weten dat de races niet alleen in de drukte, maar ook op rustige plekken zoals parken gehouden kunnen worden. Het park was de laatste plek waar oudjes zich nog veilig waanden.

Even een roddel; ik hoorde dat sommige spelers van het inmiddels uitgeschakelde Nederlands voetbalelftal tijdens dit EK hun eigen kapper bij zich hadden. Ik weiger dat te geloven. Dit kan niet waar zijn. Een beetje nuchtere bondscoach grijpt dan toch in? Het is een voetbaltoernooi en geen schoonheidswedstrijd? We kappen de tegenstander uit met onze voeten, maar toch niet met onze coiffures? En onnodige haarbanden? Je wordt er geen betere voetballer van. Tenminste niet in het geval van Depay.

Maar het gerucht gaat dus dat er jongens bij waren die langer bij de kapper zaten dan dat ze op het trainingsveld stonden. Bij de komende WK zou het zomaar kunnen dat al die sneue meelopers in de Oranjemars niet alleen vlechtjes hebben, maar ook een haarband. Als ode aan de goddelijke Memphis. Misschien kan Unox dat soort banden regelen.

Bij mij in de buurt liggen twee cafés vlak naast elkaar. Bij allebei werd er afgelopen woensdag naar de halve finale gekeken. Op grote schermen. Alleen hadden ze allebei een andere provider. De ene kroeg zat rechtstreeks op de kabel, terwijl er bij de ander nog een kastje tussen zat. Dat betekende dat het ene terras naar de opbouw van een Engelse aanval keek, terwijl de bal er bij de buren al in lag.